dijous, 15 de desembre de 2011

L'origen del mon / El origen del mundo

Imatge: L'origen del mon. Gustave Courbet, 1866.
Una de les meves darreres investigacions consisteix a enquestar amigues i conegudes sobre la depilació púbica. Sembla ser que la moda demana eliminar cada cop més l'exuberància que altra hora era font de seducció.

Més enllà de raons fisiològiques de la funció del pèl, que també n'hi ha, aquest mandat social xoca amb la meva tendència a resistir-me a anar en contra de la meva natura, malgrat la por a ser diferent.

Per sort m'assabento que Oliveiro Toscani, publicista conegut per les seves campanyes impactants per a Beneton i altres marques, ha publicat un provocatiu calendari per al 2011 amb fotografies molt explícites sobre "l'origen del mon".

M'alegra comprovar que no totes les dones han sucumbit a la moda de la depilació integral. I em pregunto quantes ens atrevirem a mantenir els nostres gustos, en relació a una part tan íntima del nostre cos, davant la pressió mediàtica i, de vegades, també dels homes que ens envolten.

Una de mis últimas investigaciones consiste en encuestar a amigas y conocidas sobre la depilación púbica. Parece ser que la moda pide eliminar cada vez más la exuberancia que en otros tiempos era fuente de seducción.

Más allá de razones fisiológicas de la función del vello, que también las hay, este mandato social choca con mi tendencia a resistirme a ir en contra de mi naturaleza, a pesar del miedo a ser diferente.

Por suerte me entero que Oliveiro Toscani, publicista conocido por sus campañas impactantes para Beneton y otras marcas, ha publicado un provocativo calendario para el 2011 con fotografías muy explícitas sobre “el origen del mundo”.

Me alegra comprobar que no todas las mujeres han sucumbido a la moda de la depilación integral. I me pregunto cuantas nos atreveremos a mantener nuestros gustos, en relación a una parte tan íntima de nuestro cuerpo, ante la presión mediática y, a veces, también de los hombres que nos rodean.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada